sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Veronica Roth: Kapinallinen (Outolintu 2)


Hän on mielessäni heti kun havahdun. 
Will. 
Ennen kuin avaan silmäni, näen taas miten hän kaatuu asvaltille. 
Kuolleena. 
Minun takiani. (Aloitus s. 6)

Luin elokuussa Outolintu-trilogian ensimmäisen osan, Outolinnun. Halusin lukea seuraavatkin osat ja tiesinkin heti, mitä Elisa Kirjan scifi- ja fantasiakampanjasta* valitsisin: trilogian toisen osan, Kapinallisen. Jo jokin aika sitten lukemani Kapinallinen oli samalla myös ensimmäinen romaani, jonka luin kesällä hankkimallani Kobo e-lukijalla.

Kapinallinen jatkaa suoraan siitä, mihin Outolintu tarinan jätti. Tris ja Tobias joutuvat pakenemaan ja etsimään liittolaisia muista osastoista, kun Terävästä on tullut Uskaliaan vihollinen. Tris on joutunut tekemään rankkoja valintoja, jotta hän itse tai hänen läheisensä pelastuisivat, jäisivät henkiin. Eivätkä vaikeat valinnat tietenkään tähän lopu. Tris joutuu lopulta miettimään omaa suhdettaa Tobiakseen. Valehdella ja pettääkö hänet, jotta totuus tulisi ilmi vai unohtaako totuus, jotta he voisivat edelleen olla yhdessä?

Kapinallisen juoni vetää samalla tavalla kuin trilogian ykkösosankin. Tapahtumia on paljon ja tarina onkin todella vauhdikas. Jopa siinä määrin, etten enää ihan tarkalleen muista, mitä kirjassa tapahtuikaan. Täytyy sanoa, että tämä toinen osa kärsii vähän trilogian kakkososa -taudista. Toinen osa on nimittäin minun kokemukseni mukaan usein ensimmäistä osaa huonompi. Olin heti alussa jättää kirjan kesken. Se ei tosin johtunut itse tarinasta vaan siitä, että alussa kieli tuntui todella tökeröltä - etenkin dialogissa. Tunne meni kuitenkin ohi. En tiedä, johtuiko se kielen yhtäkkisestä paranemisesta vai siitä, että juoni tempaisi mukaansa. Epäilen jälkimmäistä.

Luin Kapinallisen tosiaan e-kirjana. Uskon, että sekin vaikutti jonkin verran lukukokemukseen. Vaikka lukeminen lukulaitteesta on helppoa, niin ei ruudulta lukeminen ole aivan sama asia kuin fyysisen kirjan lukeminen. Pitänee vielä totutella. 

Niin ja vaikka kirja ei täydellistä lukukokemusta tarjonnutkaan, odotan tammikuussa ilmestyvää trilogian päätösosaa, Uskollista. Pitäähän minun saada tietää, miten tarina päättyy.


* Elisa Kirja tarjosi valikoimistaan kaksi fantasia- tai scifikirjaa sähkö- tai äänikirjaformaatissa.


Roth, Veronica: Kapinallinen (e-kirja Elisa Kirja 2014 [Otava 2014])
Englanninkielinen alkuteos: Insurgent (2013)
Suomentanut Outi Järvinen

4 kommenttia:

 1. olen lukenut ekan osan ja oddotan innolla toisen osan kimppuun pääsyä.. blogkasin ensimmäisestä osasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odottelin tätä kakkososaa ja nyt odottelen sitä kolmososaa. Toivottavasti sinun lukukokemuksesi toisen osan kohdalla on parempi kuin minun, kirjafriikki.

   Poista
 2. Hei oletko yrittänyt lukea kyseistä kirjaa englanniksi? En tiedä mutta mahdollisesti kieli on voinut tuntua tökeröltä käännöksen takia? En ole itse koskenut toiseen osaan, sillä olin siinä ja siinä ensimmäisen kirjan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Miisu P! En ole yrittänyt lukea englanniksi. Voi tosiaan olla, että toimisi alkukielellä paremmin. Luen näitä nuortenkirjoja suomeksi ihan siitä syystä, että voin sitten niitä suositella eteenpäin. Muutenkin luen mielelläni suomeksi, vaikka toki toisinaan englanniksikin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!