keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Uusia kirjoja


Tämä postaus on ollut luonnoksen asteella jo pitkään ja se onkin hyvä saada alta pois ennen kirjamessuja. Tarkoituksena olisi siis listata kesän ja syksyn aikana kirjahyllyyni ilmaantuneet kirjat. Ajattelin etten ole viime aikoina juuri hankintoja tehnyt, mutta kummasti kirjamäärä on kuitenkin lisääntynyt. 

Lomareissua ajatellen ostin tällaisen pinon pokkareita, joista reissun aikana luin McCall Smithin kirjan (muut ovat vielä lukematta):


Alexander McCall Smith: Onni ja siniset kengät
Charlaine Harris: Deadlocked
George R. R. Martin: A Game of Thrones; A Storm of Swords; A Clash of Kings; A Dance with Dragons; A Feast for Crows


Kirjastossa pidettiin kesäkirppis:


Olli Jalonen: Kenen kuvasta kerrot
Eeva Tikka: Haapaperhonen
Raymond Carver: Oikopolkuja (tämän olen joskus lukenut)
Gabriel Garcia Márquez: Rojumyrsky


Eri (kirja)kauppojen alelaareista hamstrattuja, paitsi Oksasen uusimmasta maksoin kyllä melkein täyden hinnan:


Sofi Oksanen: Kun kyyhkyset katosivat
Sofi Oksanen: Baby Jane
Anne Michaels: Kivenkantajat
Olli Jalonen: 14 solmua Greenwichiin
Maria Cecilia Barbetta: Muodistamo Los Milagros


Rakas ystäväni lahjoi minua kassillisella kirjoja (Kiitos vielä kerran, M <3 ):


Lina Ben Mhenni: Tunisialainen tyttö
Sanna Eeva: Olot
Maritta Lintunen: Sydänraja
Petja Lähde: Poika
Risto Ahti: Metsän mies
Herman Koch: Illallinen
Ruta Sepetys: Harmaata valoa
Carlos Ruiz Záfon: Taivasten vanki
Elif Shafak: Kirottu Istanbul


Niin ja sitten vielä nämä, käytettynä hankitut:


Cecelia Ahern: Thanks for the Memories
Rachel Cusk: Arlington Park
Pauline McLynn: The Woman on the Bus
Ally Condie: Tarkoitettu
Chimamanda Ngozi Adichie: Purppuranpunainen hibiskusEi muuta kuin lukemaan. 

Mihin kirjaan suosittelet tarttumaan viipymättä?


20 kommenttia:

 1. Oi, mitä kirjoja olet saanut! Illallinen -ehdottomasti! Sitä paitsi se on niin mukaansatempaava ettet sä sitä kauaa lue ;)

  Jos ole Zafónilta lukenut aiemmat osat, Taivasten vanki on myös loistava. Aika lyhyt, mutta neljäs osa on vielä saapumatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihana ystävä mulla? Illallinen on kyllä kaikkien ylistävien blogiarvioiden perusteella lukulistan kärkipäässä. Zafónilta on vielä lukematta Tuulen varjo, koska aloitin Enkelipelistä. Vähän väärä järjestys, tiedän. Mutta Tuulen varjokin löytyy hyllystä:)

   Kiitos vinkeistä!

   Poista
 2. Ihania kirjapinoja! Minulla on Anne Michellsin Routaholvi odottamassa lukuhetkeään, haluan lukea myös Kivenkantajat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihania pinoja, mutta mihin näiden kirjojen kanssa oikein joutuu!? Olen niin huono laittamaan niitä sitten kiertoon. Tosin kierrättäminen vesittää haavettani koko seinän kokoisesta, täpötäydestä kirjahyllystä;)

   Routaholvi on hieno kirja, joka myös löytyy hyllystäni. Sen lukeminen otti oman, melko pitkän, aikansa, sillä Michaelsin kieli on niin täyttä. Kaunista ja täynnä merkityksiä.

   Poista
 3. Kirottu Istanbul! Sain juuri blogattua siitä :)

  Mielettömiä kirjapinoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa mielipiteesi Kirotusta Istanbulista (lähinnä yleisfiiliksen, en uskaltanut lukea kovin tarkasti). Se oli jo aiemminkin melko korkealla lukupinossa, mutta enköhän tartu siihen melko pian:)

   Poista
 4. Nam! :) Noista olen lukenut vain Harrisin sekä Jalosen 14 solmua Greenwichiin, jotka kyllä molemmat ovat todella hyviä - hieman eri tavoin tosin! Muutama sama on odottamassa: Michaels, Sepetys ja Adichie. Ja sitten on tietysti vielä muita jotka haluaisin myös lukea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harris pitäisi kyllä lukea pian, koska se on joutunut odottelemaan jo kauan. Piti lukea se tosiaan reissussa, mutta jäi sitten lukematta. Mut pitäähän mun saada tietää, miten Sookien rakkauselämä etenee!

   Poista
 5. Suosittelen lämpimästi purppuranpunaista hibiskusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kaikki ehdottavat eri kirjoja:) Taitaa siis olla vain hyviä kirjoja pinoissa, kun niin moni saa ääniä.

   Poista
 6. Kirjapinot on aina ihania! :)
  Reilu ystävä sulla, kun noin mahtavan pinon lahjoitti!

  VastaaPoista
 7. Upeita kirjapinoja! Harmaata valoa sopii jos kaipaat koskettavaa selviytymistarinaa, Kirottu Istanbul taas on eksotiikan nälkään varsinainen runsaudensarvi. Itse pihistäisin pinostasi Sydänrajan ja Haapaperhosen. Lukemisen iloa sinulle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, Elma Ilona! Onneksi taidamme asua sen verran kaukana toisistamme, ettet pääse pinoilleni;) Mutta voipi olla, että jossain vaiheessa laitan jotakin jakoon..

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 8. Mahtavia hankintoja :) Olen lukenut noista vain Oksasen Baby Janen ja Jalosen 14 solmua Greenwichiin, kumpikaan ei noussut suosikkilistoilleni. Noista tarttuisin ehkä Shafakin Kirottuun Istanbuliin, luin vasta Rakkauden aikakirjan ja se oli hieno. Myös Ruis Záfonin ja Ally Condien kirjat kiinnostaisivat, Oksasen uutuudesta, R. R. Martinin sarjasta ja Harrisin Sookie Stackhouse -kirjasta puhumattakaan :)

  Mietin itsekin, että en ole listannut kirjahankintojani Oulun kirjamessujen jälkeen... Erityisesti operaatio Stephen Kingin kirjojen haaliminen on ottanut melkoisen pyrähdyksen eteenpäin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, Villasukka kirjahyllyssä! Seuraavan kirjan valitseminen alkaa mennä hankalaksi, kun tulee niin paljon suosituksia eri kirjoille;)

   Minun oli pakko tehdä tämä listaus ennen Helsingin kirjamessuja, jottei postaus veny järkyttävän pitkäksi;) Jään odottelemaan sinun hankintalistaasi.

   Poista
 9. Hieno pino! Komppaan, ja suosittelen Illallista pikimmiten!:)

  Olen jo kauan mieltänyt itseni lukijaksi, joka ei juurikaan hanki kirjoja itselleen, mutta jotenkin tuntuu, että noita uusia kirjoja tulee kuitenkin ihan koko ajan joltain suunnalta:D Jännityksellä odotan, mahtuvatko kaikki kirjamme tulevaan kotiimme ja uusiin kirjahyllyihin, jotka muka mitoitimme niin, että hyvin mahtuu, ja jää vielä runsaasti tilaakin. Katsotaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enköhän Illalliselle ryhdy suht pian:)

   Meillä kävi niin, että uuteen kotiin ostimme lisää hyllyä ja alkuun näyttikin siltä, että tilaa on reilusti. No vuoden päästä meille muutti pieni kirjakaappi, koska hylly on tupaten täynnä (eikä sitä voi enää kasvattaa):D Haaveilen omasta kirjastosta, mutta tosiasia on, ettei suurinta osaa kirjoista tule ikinä luettua uudelleen. Niinpä niitä ei ole järkeä säilyttää. Yritän totutella tähän ajatukseen ja laittaa joskus tulevaisuudessa kirjoja kiertoon.

   Poista
 10. Kirjat pääsi parhaaseen mahdolliseen kotiin :) sitä paitsi sulle niitä on kiva antaa, kun sitten pääsee mehustelemasn täällä, mitä pidit.

  Mulla on just loppusuoralla Taina Latvalan Välimatka, joka on ollut tosi positiivinen yllätys!

  Mukavaa loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tässä vaan ehtisi niiden sun antamien kirjojen pariin.. Kiitos vielä kerran!

   Pitääpä laittaa tuo Latvala alati pitenevälle tbr-listalle. Oon tainnut lukea siitä kehuja muualtakin.

   Ihanaa viikonloppua sullekin <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!