lauantai 1. syyskuuta 2012

Kesän luetut eli suunnitelmista ja niiden toteutumisesta


En olekaan pitkään aikaan listannut lukemiani - itse asiassa koko kesänä, joten tässäpä tulee sitten kesän kirjallinen elämäni yhdessä postauksessa. Kesällähän tarkoitan kesä-, heinä- ja elokuuta, vaikka säiden puolesta elokuuta ei hyvällä tahdollakaan ole voinut enää kesäksi kutsua.

Käväisin toukokuun lopussa hakemassa kirjastosta ison kasan luettavaa koko kesää silmällä pitäen. Ja saatoinpa käydä pari kertaa sen jälkeenkin.. Suunnitelmat eivät ihan toteutuneet. Osa kirjoista piti palauttaa ennen kuin niihin ehdin tarttua, osa ei sitten kiinnostanutkaan tällä kertaa. Jotakin sain kuitenkin luettua. Kaikki lukemani eivät ole toukokuun listalta, sillä vaikka paljon teen listoja ja suunnittelen, niin aina on matkassa pari muuttujaa.


Lomailin kesäkuun lopussa, mutta ennen sitä ehdin ratkoa rikoksia, pohdiskella puutarhanhoitoa ja lukea hienoa kotimaista fantasiaa: 

sir Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmesin parhaita
Pentti Alanko: Pieni vihreä kirjani - mietteitä puutarhanhoidosta 

Maria Turtschaninoff: Helsingin alla


Kreikan-matkalla luin kolme ja puoli kirjaa (Sudenkorennon luin siis kotona loppuun).

Alexander McCall Smith: Onni ja siniset kengät
Jean Kwok: Käännöksiä

Elizabeth Gilbert: Eat Pray Love - omaa tietä etsimässä 

Diana Gabaldon: Sudenkorento 


Yleensä ehdin parin viikon lomareissulla lukea muutaman kirjan enemmän, mutta tällä kertaa kirjat olivat melko paksuja - ja lomaseurana oli eräs yhdeksänkuinen vauhdikas viikari. 


Kotiin palattuamme jatkoimme vielä lomailua, ja sain vihdoin viimein luettua Kazantzakisin klassikon, jonka lukeminen ei ollut ollenkaan helppoa ja olin sotareportterin mukana Balkanilla:

Nikos Kazantzakis: Kerro minulle, Zorbas
Jouko Heikura: Mustien vuorten varjossa 


Miehen loma antoi aikaa ja tilaisuuden kokeilla sellaista hullutusta kuin 24 tunnin lukumaraton, jonka aikana ehdin lukea viisi kirjaa:

Ilmari Kianto: Punainen viiva
Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi

Kate Chopin: Herääminen 

John Boyne: Nooa Notkoniitty karkaa kotoa

Jeanette Winterson: Intohimo 


Ota riski ja rakastu kirjaan -haaste saavutti minutkin - kiitos Marian:

Carol Shields: Rakkauden tasavalta 


Nyt elokuussa olenkin sitten yrittänyt saada kirjastopinoa pienemmäksi:

Andreas Staikos: Herkullisia suhteita 
Beth Revis: Across the Universe - Matka alkaa 

Guy Delisle: Shenzhen-sarjakuva

Guy Delisle: Pjongjang-sarjakuva

Maarit Verronen: Kulkureita & Unohtajia -novellikokoelma 

L. M. Montgomery: Sininen linna 

Konstantinos Kavafis: Barbaarit tulevat tänään -runokokoelma

Reko Lundán: Aina joku eksyy / Teillä ei ollut nimiä. Näytelmiä


Jotenkin olen siinä myös onnistunut, sillä enää taitaa vain vaivaiset viisi kirjaston kirjaa odottaa lukemista (3 nuortenkirjaa, 1 Montgomery ja 1 Isomäki). Näin ainakin siihen asti, kunnes taas käväisen (ihan vähän vaan) kirjastossa.

Luin kesän aikana 23 kirjaa, mikä tekee aika monta kirjaa per kuukausi enemmän kuin tavallisesti. Kesällä tulee aina luettua hieman enemmän kuin muulloin. Yksikään lukemani kirja ei ollut huono, mutta muutama oli melko loistava. Parhaita hetkiä tarjoilivat Turtschaninoff, Heikura, Sinisalo, Revis, Delisle, Verronen ja Montgomery.

Olen tässä viimeisen parin kuukauden ajan potenut pienoista "blogiahdistusta". Kirjoista kirjoittaminen ja niistä mielipiteiden muodostaminen on tuntunut kovin vaikealta. Siksi viisi kirjaa odottelee vielä työpöydällä pinossa vuoroaan tulla arvostelluiksi tai edes muistiin merkityiksi. Olisi nimittäin kiva, että niistä osaisi sanoa jotain muutakin kuin "ihan ok", "pidin/en pitänyt".

Syksyn lukusuunnitelmiin palaan piakkoin.
  

6 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat! Nuo Reko Lundanit näin aikoinaan Kom-teatterissa, hienoja näytelmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Olisin niin kovin halunnut nähdä Lundanin näytelmät, mutta jäivät valitettavasti väliin. Huomasin lukiessani kyllä kuvittelevani koko ajan tekstin näyttämölle, mutta siitä lisää postauksessa, kunhan saan sellaisen aikaiseksi.

   Poista
 2. Sinähän olet saanut hienosti lukupinoa pienenemään! Minä haalin kesän aikana lisää kirjoja enemmän kuin ehdin lukea... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, yllättävän hyvin. Kyllä minäkin hain kirjastosta koko ajan lisää luettavaa ja osan kyllä palautin lukematta, kun en voinut enää uusia lainoja.. :)

   Poista
 3. Kokeile jos blogiahdistukseen auttaisi vaikka yhteen postaukseen kootut pika-arviot odottavista kirjoista? Saisit tilanteen "nollattua" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pika-arviopostaus voisi olla hyvä idea, kiitos! Tosin muutamasta kirjasta haluaisin kyllä tehdä ihan kunnollisenkin tekstin. Pitää miettiä, hmm. Ehkä tämä tästä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!