torstai 31. toukokuuta 2012

Toukokuu ja kurkistus (kesä)kirjastokassiin

Toukokuussa luin vain kolme kirjaa: kotimaista fantasiaa, itsetekemisestä ja Kreetalle sijoittuvan sukutarinan. Lastenkirjoja luin sentään hieman enemmän kuin muutamana aikaisempana kuukautena. Osallistuin jo Satun Saarella-minihaasteeseen (touko-kesäkuun haaste) ja saatoin loppuun Valkoisen kirahvin Lasten linnoitus -haasteen (yhteenvetopostaukseni löytyy täältä). Ja jotta haasteet eivät loppuisi kesken, liityin mukaan Sinisen linnan kirjaston Kirjallisuuden äidit -haasteeseen

Lukeminen on hieman tökkinyt, mutta kesä innostaa lukemaan - tai ainakin hamstraamaan luettavaa. Kunhan saan kesken olevat kirjat (Kazantzakis: Kerro minulle, Zorbas ja Conan Doyle: Sherlock Holmesin parhaita) luettua, niin pääsen tutkailemaan tarkemmin kirjastokassini uumeniin solahtaneita teoksia. En ole todellakaan varma, saanko nämä kaikki luetuksi, mutta näin ainakin suunnittelen. Kesällä nimittäin saan aina luettua paljon enemmän kuin muulloin. Toivottavasti näin on tänäkin kesänä!

Kesällä on aikaa syventyä klassikoihin. Älköön kukaan nyt turhaan kyseenalaistako klassikkomääritelmääni, mutta näihin ajattelin syventyä:
Kate Chopin: Herääminen
F. Scott Fitzgerald: Kultahattu
Umberto Eco: Ruusun nimi


Minä pidän fantasiasta, mutta tänä kesänä aion antaa sen lisäksi myös scifille mahdollisuuden:
Risto Isomäki: Sarasvatin hiekkaa
Maria Turtschaninoff: Helsingin alla
Beth Revis: Across the Universe - Matka alkaa


Joitakin Kreikkaan liittyviä kirjoja sisällytän myös lukulistalleni:
Konstantinos Kavafis: Barbaarit tulevat tänään
Andreas Staikos: Herkullisia suhteita
Arto Kivimäki: Aikojen alussa. Antiikin taruja 1
Arto Kivimäki: Sankarien aika. Antiikin taruja 2
 

Olen viime aikoina saanut paljon hyviä lukuvinkkejä sekä blogeista (kiitos kaikille!) että lehdistä, tutuilta, ystäviltä:
Pentti Alanko: Pieni vihreä kirjani - mietteitä puutarhanhoidosta
Jean Kwok: Käännöksiä
Siri Hustvedt: Vapiseva nainen
Paula Havaste: Kymmenen onnen Anna
Guy Delisle: Shenzhen
Guy Delisle: Pjongjang


Kirjastossakin laittavat ihan minua ajatellen kiinnostavia kirjoja esille. Eihän niitä voi olla lainaamatta!
John Boyne: Nooa Notkoniitty karkaa kotoa
Jeanette Winterson: Intohimo
Jouko Heikura: Mustien vuorten varjossa
 

Siinä oli kirjastokassi kuunliljan varjoon kannettuna! Näiden lisäksi oli tarkoitukseni lukea jotakin myös omasta (ja appivanhempieni) hyllystä:
Elizabeth Adler: Kesä Toscanassa
Elizabeth Gilbert: Eat Pray Love - omaa tietä etsimässä
Alice Munro: Viha, ystävyys, rakkaus
Fedor Dostojevski: Idiootti
Diana Gabaldon: Sudenkorento
 

Suuret on suunnitelmat! Jos lukutahtini jatkuu samanlaisena kuin tämän alkuvuoden, niin saan luetuksi vain murto-osan. Onneksi kesän laina-ajat ovat pidempiä ja omassa hyllyssä kirjat jaksavat odotella. 

9 kommenttia:

 1. Ihanaa, että aiot lukea Heräämisen! Muutenkin houkuttelevat kirjapinot. Sinun postauksesi ansiosta minä puolestani lainasin eilen kirjastosta novellikokoelman Näkymätön ja näkyvä :).

  VastaaPoista
 2. Sinulle on tulossa mainio kirjakesä! Jos saat luettua Idiootin niin odotan innolla bloggaustasi, se on minulla ollut TBR-havaelistalla jo vuosia mutta paksuus lannistaa...
  Minäkin olen ajatellut lukea pitkästä aikaa jonkun scifin. Ja Helsingin alla on fantasia jonka aion myös kokea tänä kesänä :)
  Mikä muuten on tuo Sudenkorento? Tykästyin heti kirjan nimeen.

  VastaaPoista
 3. Kyllä mä kovasti Idiootin haluaisin lukea. Pidin Rikoksesta ja rangaistuksesta ja mieheni ainakin väittää Idiootin olevan sitä parempi. Toivottavasti siis saan luettua!

  Sudenkorento on Diana Gabaldonin Matkantekijä-sarjan toinen osa. Ensimmäisestä osasta (Muukalainen) on joku - olisiko ollut kujerruksia-blogissa - taannoin blogannutkin.

  VastaaPoista
 4. Minunkin kirjastokassista löytyy Jean Kwokin Käännöksiä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on pitänyt lukea se jo jonkin aikaa, ja nyt vasta sain sen kannettua kotiin asti. Toivottavasti saan senkin luettua :)

   Poista
 5. Namskis! Kuulostaa hyvältä nuo lukusuunnitelmasi! Minäkin haluaisin lukaista Isomäkeä ja myöskin Tuomaalan Parantaja kiinnostaisi.

  Kesällä minä aion lukea kirjoja 100 naiskirjailijoiden kirjaa -listalta, tyttökirjallisuutta eli Anna-sarjan viimeiset osat ja Pieni talo preerialla -sarjan jatko-osia. Ja paljon jännäreitä. Ja ehkä vähän omastakin hyllystä lukemattomia kirjoja pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tosiaan ovat suunnitelmia;) Hyvä jos jotakin saan näistä luettua, etten turhaan kirjastosta niitä raahannut. Blogien lukeminen on vaarallinen harrastus: näiden lisäksi haluaisin lukea niin paljon muutakin, mitä muissa blogeissa on viime aikoina ollut esillä. Katsotaan kuinka käy!

   Sinun naiskirjailijalistasi näyttää mielenkiintoiselta! Leena Krohnin Tainaron on hieno kirja.

   Poista
 6. Hei, kutsuin sinut osallistumaan "Ota riski ja rakastu kirjaan" -haasteeseen, käy kurkkaamassa, mitä kirjaa ehdotin sinulle:

  http://sininenlinna.blogspot.fi/2012/06/ota-riski-ja-rakastu-kirjaan.html

  Mukavaa kesäkuuta! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!