torstai 7. kesäkuuta 2012

Ota riski ja rakastu kirjaanSinisen linnan kirjaston Maria haastoi minut Kirjamielellä-blogista liikkeelle lähteneeseen haasteeseen, jonka ideana on haastaa toinen bloggari lukemaan jotakin sellaista, jota hän ei vielä ole lukenut. Säännöt ovat seuraavanlaiset:

Säännöt: Mitä teet, jos sinut haastetaan Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteeseen?
1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan. 
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi. 
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.
Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.


Maria haastoi minut lukemaan Carol Shieldsiltä joko Pikkuseikkoja tai Rakkauden tasavallan. Haastekirja on erittäin onnistunut, sillä en olekaan vielä lukenut Shieldsiltä mitään. Tarkoitus on kyllä ollut, mutta ei vain ole sattunut sopivasti kohdalle. Marialle oli äärimmäisen hankala keksiä vastahaastekirjaa, sillä hän lukee niin paljon. Hän ei taida ainakaan viime aikoina olla lukenut ns. kevyempää kirjallisuutta, joten haastan hänet lukemaan Cecelia Ahernin P.S. rakastan sinua -romaanin. Olen itse lukenut sen englanniksi, joten toivottavasti suomennos on edes jokseenkin toimiva (lukukielen voit, Maria, toki valita itse).

Minä siirrän haasteen eteenpäin ensinnäkin Lurun luvut -blogin Lurulle, joka lukee mielestäni mielenkiintoisia ja hieman ehkä erilaisiakin kirjoja eri kielillä. Hänet haastaan lukemaan yhden suosikkini, Leena Krohnin Tainaronin.

Toisena haastan Sonjan. Hän lanseerasi alkuvuodesta Kotimaisen kirjallisuuden aarrejahti -haasteen, jossa tarkoituksena on lukea mahdollisimman paljon kotimaista kirjallisuutta eri alakategorioista. Runoja hän ei vielä taida olla lukenut, joten haastan hänet lukemaan Edith Södergranin Runoja-kokoelman.

Jään jännityksellä odottamaan, mitä Luru ja Sonja valitsevat minulle luettavaksi!

9 kommenttia:

 1. Hahaa, hyvin huomattu - en tosiaan ole juuri lukenut tuon tyyppistä :D. Kuulostaa oikein kivalta kesäkirjalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kävin muuten jo lainaamassa Rakkauden tasavallan, joten kesän aikana saatetaan kuulla siitä enemmän.

   Poista
 2. Hienon kirjan valitsit Lurulle! Toivottavasti hän tarttuu haasteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on tosiaan upea. Toivotaan, että saadaan sille lukija!

   Poista
 3. :D Ai ai ai, nyt pistit kerrassaan pahan!:) Luin joskus puolitoista vuotta sitten viikon verran pelkästään runoja, ja viikon yksi ns. hedelmistä oli toteamus, että Edithiä en ainakaan uskalla lukea lisää:DD Södergranilla siis mennään, kirjastoilen heti ensi viikon alussa ja saan toivottavasti saman tien Runoja-kokoelman käsiini.

  Olen parin tunnin päästä lähtemässä mökille ja jos minusta ei sitä ennen kuulu, isken kirjahaasteella takaisin sunnuntaina. Leppoisaa ja haasterikasta viikonloppua!:)

  VastaaPoista
 4. Ou nou, toivottavasti ei ole liian paha! :) Toivottavasti Runoja löytyy kirjastostasi. Jos ko. kokoelmaa ei löydy, niin voit ottaa jonkun muun hänen kokoelmansa (esim. Elämäni, kuolemani ja kohtaloni - Kootut runot).

  Mukavaa mökkeilyä!

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta! Oikein hyvä valinta, sillä en ole lukenut Krohnilta mitään, vaikka aikeissa on ollut pitkään. Hm... Pitääpä miettiä haastekirjaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että otat haasteen vastaan! Odotan mielenkiinnolla, mitä pidät Tainaronista. Ja jännityksellä kirjaa vastahaasteeksi!

   Poista
  2. Tainaron lainattu ja vastahaaste heitetty! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!