sunnuntai 28. joulukuuta 2014

14 nobelistia -haasteen koonti


Huh! 
Hektinen syyslukukauden loppu on ohi ja jouluruoatkin ahmittu. Nyt on vihdoin aikaa lukemiselle ja ehkäpä bloggaamisellekin. Aloitetaan matalalla kynnyksellä ja vedetään yhteen Jokken 14 nobelistia -haaste omalta osaltani.

Minulla ei varsinaisesti ollut tavoitteita tähän haasteeseen. Ajattelin, että muutamia nobelistien teoksia tulee varmasti luettua. No, lopulta luin neljä. Hiljaisia suunnitelmia oli kyllä lukea enemmänkin.  Hyllyssä olisi odotellut teoksia mm. Herta Mülleriltä ja J.M. Coetzeelta. Saramagoa oli pitkään lainassa, mutten saanut ko. kirjaa luettua. Ehtiihän noita.

Kirjat, jotka haasteeseen luin, ovat:

John Steinbeck: Helmi (Nobel 1962)
Ernest Hemingway: Vanhus ja meri (Nobel 1954)
Gabriel García Márquez: Rakkautta koleran aikaan (Nobel 1982)
Toni Morrison: Armolahja (Nobel 1993)

Olen lukenut jokaiselta edellä mainitulta kirjailijalta jotakin jo ennen näiden teosten lukemista. Ja saatanpa lukea jotain vielä lisääkin. Kirjahyllyssäni odottelee esimerkiksi Hemingwayn Kenelle kellot soivat.

Kiitos Jokkelle haasteesta!

Edit. Lisätty vuodet, jolloin kirjailijat ovat Nobelinsa saaneet.

6 kommenttia:

 1. Marquez'lta en ole itse vielä postannutkaan, pitää yrittää ensi vuonna blogata. Mukava kun osallistuit. Linkitin juttusi haasteeseen. Koostepostaus tulee 4.1.15. Hyvää Uutta blogivuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Hyvää uutta blogivuotta sinullekin! :)

   Poista
 2. Marquez ja Morrison puuttuvat minun listoiltani, mutta Steinbeckin ja Hemingwayn olen lukenut aiemmin. Ne ovat kyllä hyviä kirjoja ja kestävät useita lukukertoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli jokin ongelma tuon Hemingwayn kanssa. Muistan aiemmin rakastaneeni sitä, mutta nyt uudelleen luettuna se tuntui jostain syystä melko tylsältä. Haluaisin lukea uudelleen Marquezin Sadan vuoden yksinäisyyden, mutta pelottaa, että käy samoin kuin Vanhuksen ja meren kanssa. No, ehkä uskaltaudun vielä.

   Poista
 3. Hienoja nobelisteja ja hienoja kirjoja sinun listallasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, Margit! Jokainen kirjailija, jolta kirjan tähän haasteeseen luin, on hieno kirjailija.

   Poista

Kiitos kommentistasi!