maanantai 4. helmikuuta 2013

Charlaine Harris: Deadlocked


It was hot as the six shades of Hell even this late in the evening, and I'd had a busy day at work. The last thing I wanted to do was to sit in a crowded bar to watch my cousin get naked. But it was Ladies Only night at Hooligans, we'd planned this excursion for days, and the bar was full of hooting women determined to have a good time. (Aloituskappale s. 1)

Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse -sarja on salainen paheeni, jonka olen naamioinut kielitaidon ylläpidoksi. Olen viihtynyt Harrisin luomassa yliluonnollisia olentoja vilisevässä maailmassa vallan mainiosti, sillä olen lukenut kaikki sarjan kirjat - ja nauttinut niiden lukemisesta. Viime vuonna edellisestä lukemastani Sookiesta kirjoittaessani pohdiskelin syitä siihen, miksi viihdyn sarjan parissa niin hyvin. En tiedä, mitä on tapahtunut, mutta tämä viimeisin, Deadlocked, ei sykähdyttänyt yhtä paljon kuin aikaisemmat osat. Silti se on varsin viihdyttävä opus.

Tällä kertaa Sookiella on taas monta pulmaa ratkottavanaan: Ericin pihasta löydetään murhattu nainen, Ericin mahdollinen avioliitto vampyyrikuningattaren kanssa mietityttää, Samin tyttöystävä Jannalynn aiheuttaa päänvaivaa (ja vähän muutakin), samoin kuin haltia/keijusukulaiset ja heidän kaltaisensa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei tästäkään kirjasta puutu, mutta niitä on paljon vähemmän kuin aikaisemmissa osissa. Tällä kertaa keskitytään enemmän tunteisiin sekä tulevaisuuden suunnitelmiin ja niiden petaamiseen. Sookie pohtii paljon esimerkiksi perheen perustamista, mikä ei vampyyrin kanssa ole mahdollista. Muutenkin häntä alkaa väsyttää ainainen pelko ja verenvuodatus. 

Harris on ilmoittanut Sookie-sarjan saavan päätöksensä 13. osassa, joka on seuraava. Tätä taustaa vasten tällainen rauhallisempi ja pohdiskelevampi ote on ymmärrettävä. Kaikkeenhan pitää löytyä seuraavassa kirjassa sopiva ratkaisu. Eräs näistä ratkaisua kaipaavista asioista on Sookien rakkauselämä. Deadlocked antaa kyllä jo hieman suuntaa siitä, kenet hän lopulta valitsee, ellei viimeisessä osassa tapahdu jotakin täyskäännöstä. Enkä ihmettelisi vaikka tapahtuisikin. Tämä lienee se koukku, jonka takia viimeinenkin osa on luettava, vaikka tämä toiseksi viimeinen ei viihdyttävyydessään aivan aikaisempien osien tasolle yltänyt ja vaikkei Sookie varmaankaan omaa suosikkimiestäni valitse;).


Harris, Charlaine: Deadlocked (Gollancz 2012)
Kansi: Patrick Knowles

Ostettu omaan hyllyyn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!