keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Mulla on Kobo (ja teillä lahjakoodi)!


Pohdiskelin pitkään e-lukijan ostamista. Luin aikaisemmin tabletilla, eikä se ollut kovin kätevä. Käyttö lukemiseen oli jotenkin hankalaa eikä kiiltävä ruutukaan ollut omiaan lisäämään lukunautintoa. Seurasin pitkään kanssabloggareiden e-lukijakokemuksia ennen kuin päätin, minkä itselleni hankin.

Aivan ensimmäiseksi totesin, että lukijan pitää olla sellainen, joka toimii helposti Suomessa ja tukee epub-tiedostoja. Päädyin Koboon. Tarkemmin Kobo Aura HD:hen. Kobot toimivat hyvin Suomessa: kirjojen ostaminen ja lataaminen on helppoa ja kirjastolainatkin onnistuvat.Hankalinta e-lukijan ostamisessa on se, ettei niitä oikein saa Suomesta. Minäkin tilasin omani netin kautta ulkomailta. Pääsääntöisesti nettikaupat toimivat ihan hyvin, mutta minulla oli tilauksessa - tai oikeastaan toimituksessa - ongelmia. Tilaaminen onnistui hyvin ja paketti tuli Suomeen. Pakettia postista hakiessani aloin ihmetellä sen keveyttä. Avasin paketin postissa ja tyhjähän se oli. Tarkemmin pakettia tutkittuani huomasin, että se oli auennut jossain vaiheessa ja teipattu uudelleen kiinni. Ikinä ei selvinnyt, minne Kobo oli paketista joutunut, mutta onneksi sain uuden tilalle. Ja se tuli ihan perille saakka.

Olen ehtinyt lukea uudella e-lukijallani vasta muutaman kirjan. Lukulaitteeni kirjastossa on kuitenkin jo monta kirjaa odottelemassa. Muutaman olen ostanut ja muutaman ladannut Projekti Lönnrotista. Kaiken kaikkiaan Kobo vaikuttaa hyvältä  ja toimivalta laitteelta. Raportoin lisää jahka jatkan lukuharjoituksia.

Tähän saumaan sopi hyvin ElisaKirjan yhteistyöehdotus, joka tarjoutui Blogatin kautta. Sain valita kaksi e-kirjaa, genreltään scifiä tai fantasiaa. Latasin e-lukijaani Veronica Rothin Kapinallisen, josta juttua seurannee pian sekä Dmitri Gluhovskin Metro 2033:n, joka on ollut jo pitkään lukulistallani.

ElisaKirja tarjoaa myös teille mahdollisuuden ladata ilmaiseksi Shimo Suntilan Sata kummaa kertomusta. Edun saa koodilla KUMMAAETU, joka on voimassa 12.10. saakka. Toimi siis nopeasti.

8 kommenttia:

 1. Kävipä huono tuuri Kobo-postituksen kanssa. Tilasin itsekin hiljattain Aura HD:n ja se onneksi tuli ehjänä perille. Tosi hassua, ettei noita laitteita saa Suomesta vaan pitää koettaa löytää joku suht luotettava nettipulju, mistä laitteen uskaltaa tllata. Luulisi, että joku näitä myisi meilläkin. Minäkin latasin ko. kampanjaan Metro 2033:sen. Ihan kiintoisa, muttei aivan niin hyvä kuin odotin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen monta kertaa ihmetellyt sitä, ettei e-lukijoita Suomesta saa. Melko kauan joutui tosiaan puntaroimaan, mille nettikaupalle sitä uskaltaa rahansa antaa. Onneksi on Visa. Täytyy kyllä sanoa, että kauppa, josta laitteen tilasin toimi tilanteessa hyvin. Vähän hitaasti mutta asiakasta ajatellen.

   Minulla on aika kovat odotukset tuolle Metro 2033:lle. Vai ihan kiintoisa?

   Poista
 2. Kiitos lahjakoodista! Käyttöön tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, Liina! Kiva kuulla, että kävit kirjan lataamassa. :)

   Poista
 3. Onnea uudelle Kobolle! Minäkin olen ihan myyty edelleen. Toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Elina! Ensivaikutelma Kobosta on hyvä. Vielä siis olen tyytyväinen valintaani, jossa sinunkin postauksesi aiheesta auttoi. :)

   Poista
 4. Minäkin tilasin kesällä Kobo Auran. Tästä maasta sitä ei saanut. Minulla oli ongelmia ulkolaisten kirjojen kanssa eli monimutkaisempia, mutta vesileimatut ovat helppoja. Elisalta on helppo ostaa. Olen tosi tyytyväinen laitteeseeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, Ulla, että tyytyväisiä Kobo Aura -käyttäjiä on enemmänkin. Minä en ole vielä ajatellut ulkomaalaisten (eli ulkomaisista kaupoista?) kirjojen ostamista/lataamista. Harmi, ettei se toimi yhtä yksinkertaisesti kuin esim. mainitsemasi ElisaKirja.

   Poista

Kiitos kommentistasi!