sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Vuoden 2013 muut haasteet


Kokosin jo eilen ja toissapäivänä muutaman haasteen (Seitsemän sarja sekä Afrikan tähti) kasaan. Nyt olisi sitten vuorossa ne loput. Aloitetaan niistä muutamasta, joissa pärjäsin hieman paremmin. Sinisen linnan kirjastossa oli tänä vuonna kaksi haastetta, joista innostuin: Nykyajan tyttökirjat ja Avioliittojuonia. Lopuksi muutama sana kesken jääneistä.

Vaikka luenkin ehkä keskimääräistä enemmän nuortenkirjoja, ei varsinaisia tyttökirjoiksi luokiteltavia osunut matkan varrelle kuin muutama. Tarkoitus oli niitäkin lukea enemmän, mutta onneksi tähän haasteeseen pystyi osallistumaan vaikka vain yhdellä luetulla teoksella. Minä sain lopulta luettua kolme kirjaa, joiden voisi ajatella kuuluvan tyttökirjojen kategoriaan:

Laura Lähteenmäki: Annastiina
Kirsti Kuronen: 4 x 100
Marja-Leena Tiainen: Khao Lakin sydämet

Näistä kaksi ensin mainittua ovat selkeästi tyttökirjojen sukua. Viimeisintä joudun varmaankin vähän selittämään. Khao Lakin sydämet ei ehkä ole perinteinen tyttökirja, sillä sen tapahtumat sijoittuvat Thaimaahan lomamatkalle. Lomamatkakaan ei ole siitä tavallisimmasta päästä, koska päähenkilö palaa Thaimaahan tsunamin kokeneena. Osa kirjasta käsittelee tsunamia ja siitä selviytymistä monesta eri näkökulmasta, mutta tyttökirjaakin on ehdottomasti mukana. Kirjan päähenkilö on tyttö ja vaikka hän on menettänyt paljon, hänen ongelmansa ja ajatuksensa ovat hyvinkin tavallisia. On ystävä- ja poikahuolia ja onneakin molempiin liittyen. Maria, sinä voit päättää, voiko tällä kirjalla osallistua haasteeseen!Huomasin tänä vuonna lukemiani kirjoja tarkastellessani, että voin sisällyttää Avioliittojuonia-haasteeseen useamman kirjan kuin olin alun perin ajatellut. Pitemmittä puheitta tässä listani:

Kolmiodraamoja
Johan Bargum: Syyspurjehdus 

KriisejäHerman Koch: Illallinen Heikki Hietala: Tulagi Hotel
Terhi Rannela: Punaisten kyynelten talo

Avioero
Eve Hietamies: YösyöttöKesken jääneet haasteet
Muutama haaste jäi kesken, koska hamstrasin hieman liian monta haastetta tälle vuodelle. Ensimmäinen haaste, josta innostuin taisi olla Mari A:n Kirjavuori Mount Everestille -haaste, jossa asetin itselleni mielestäni kohtuullisen tavoitteen: Haltille kipuamisen eli 25 omasta hyllystä luettua kirjaa. Sain luettua listalta kuusi kirjaa. Opinpahan ainakin, että tällaiset suppeahkot listat eivät ole minua varten. Olen niin fiilislukija, että minua ahdistaa, jos pitäisi lukea vain joitain ennalta valittuja kirjoja.

Toinen epäonnistuminen kohtasi Kide-novellihaasteessa, joka lähti liikkeelle nykyiseltä nimeltään Mifonkien matkassa -blogista. Asetin tavoitteekseni tuoda blogiini kymmenen yksittäistä novellia. Toin yhden. 

Haasteet 2013 -sivulta voi löytää myös muutaman muun aiemmin tänä vuonna päättyneen kesken jääneen haasteen. Ehkä opin nyt vihdoin myös sen, ettei ihan kaikkiin kivoihinkaan haasteisiin kannata sännätä osallistumaan.


Edelleen jatkuvat haasteet
Tällä hetkellä olen vielä mukana kahdessa jo alkaneessa ja yli vuodenvaihteen jatkuvassa haasteessa. Maaliskuun alussa päättyy Jaanan Venäjää valloittamaan -haaste, jossa yksi kategoria on hyvässä vauhdissa. Suketus kehitteli marraskuun loppuun asti jatkuvan Ihminen sodassa -haasteen, johon yritän osallistua. Ainakin monta siihen sopivaa kirjaa odottelee kirjahyllyssä. 

2 kommenttia:

 1. Mä vaan tyynesto jatkan Mount Everest -haastetta ensi vuonna, koska tänä vuonna meni mönkään....

  Kiva, että pääsit lukemaan Tunisialainen tyttö - kirjan (alla)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tässä siis Mount Everestin kanssa ole mitään hätää, jos haastajakaan ei vuorelleen kivunnut. ;) Ehkä haaste jatkuu minullakin ensi vuonna. Tosin niin kuin jo sanoin, niin tuollainen valmis lista vähän ärsyttää. Tosin kaikki haasteen kirjat ovat omassa hyllyssä ja lukematta, että ehkä ne siitä joku päivä tulee luettua joka tapauksessa.

   Muistan muuten Tunisialaisesta tytöstä lukeneeni ekan kerran sinun blogistasi. Se on kyllä tärkeä pieni kirja.

   Poista

Kiitos kommentistasi!