maanantai 2. huhtikuuta 2012

Maaliskuun luetut ja ostoksia


Maaliskuussa luin yhteensä viisi kirjaa. Paras lukukokemus oli ehdottomasti Shafferin ja Barrowsin Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville. Sain luettu myös Maggie Stiefvaterin Väristys-trilogian loppuun, mutten täysin ihastunut tähän ihmissusisarjaan. Harvemmin luen yhdeltä kirjailijalta peräkkäin monta teosta, mutta maaliskuussa kävi näin. Luin kolme Riina Katajavuoren kirjaa: runokokoelman Omakuvat, romaanin Lahjat ja novellikokoelman Kirjeitä Jekaterinburgiin, josta postaus on vielä luonnoksen asteella mutta tulossa.

Lastenkirjoja luin hävyttömän vähän. Puolustukseksemme (minun ja likan) voin kertoa, että kesken on kaksikin monisataasivuista satukirjaa, joista varmasti tulee juttua jossakin vaiheessa Leppislampun puolelle. En siis ole unohtanut Lasten linnoitus -haastetta!

Yllättäen haalin itselleni taas lisää haasteita.. Köhöm.. Haastoin itseni lukemaan kreikkalaista kirjallisuutta, josta en tiedä antiikin kirjallisuutta lukuun ottamatta yhtään mitään. Lisäksi listasin monen muun tavoin sata kirjaa, jotka eniten haluaisin lukea. Molempien projektien etenemisestä voi lukea yläpalkin kautta omilta sivuiltaan.

Sitten niitä ostoksia. Kirjahyllyyn on taas tullut täytettä, vaikka paljon on edellisistäkin vielä lukematta. Lohduttaudun kuitenkin sillä, että omassa hyllyssäni on kovin paljon vähemmän lukemattomia kuin monella muulla bloggaajalla. Hyvä syy siis hankkia lisää!
Löysin lähikaupungin Suomalaisesta kirjakaupasta Löytöjä-hyllystä (joka muuten on aivan loistava monen muun Suomalaisen vastaavaan verrattuna) Joel Haahtelan Katoamispisteen. En tiedä, milloin uskallan siihen tarttua, koska odotukset Haahtelasta ylipäätään ovat melko kovat blogihehkutusten takia. Samasta hyllystä tarttui matkaan myös muutama lastenkirja: Parvelan ja Talvitien Onnenpyörä sekä Jalosen ja Louhen Aatos ja Sofia. Harmiton kirpparikierros täydensi hyllyäni Markus Nummen Karkkipäivällä ja Carlos Ruiz Zafónin Tuulen varjolla, joiden ostamista perustelin itselleni halvan hinnan lisäksi sillä, että ne ovat molemmat TBR100-listallani.

2 kommenttia:

  1. Oijoijoi, Perunankuoripaistos ja Katoamispiste! Siinäpä kaksi viime vuosien parhaimmistoon kuuluvaa kirjaa. ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!