lauantai 1. joulukuuta 2012

Blogistanian Kuopus 2012Ensimmäinen Blogistanian Kuopus -kisa on täällä tänään! Kilpailuhan on siis lasten- ja nuortenkirjallisuuden vastine Blogistanian Finlandialle ja Globalialle. Tämä on myös ainoa kilpailu, jossa voin antaa ääneni, sillä tämänvuotisia kirjoja olen lukenut vain tältä osastolta. Ja millaisia kirjoja! Loistavista ehdokkaista oli suorastaan runsauden pula, ja olisin voinut helposti nimetä useammankin lasten- ja nuortenkirjan pistesijoille (kuten Molnárin Koulupoikia, Lähteenmäen North End - Niskaan putoava taivas tai Turtschaninoffin Helsingin alla). Tällä kertaa kaikki ehdolle asettamani ovat kuitenkin nuortenromaaneja, jotka ovat omissa genreissään loistavia ja uudistavat genreään joko tarinallisesti tai kielellisesti.

Pitemmittä puheitta esittelen omat ehdokkaani:


1. Venla Saalon Kirkkaalla liekillä, koska se on yksinkertaisesti upea kirja! (3p.)


2. Salla Simukan Jäljellä, koska se koukutti minut niin, että minun oli aivan pakko lukea myös romaanin jatko-osa. Kerrankin kirja myös yllätti niin, ettei minulla ollut mitään käsitystä siitä, mitä tuleman pitää. (2p.)3. Annukka Salaman Käärmeenlumooja, koska se aiheutti samanlaista sydämentykytystä ja uppoutumista kuin Simukankin romaani. (1p.)
Kilpailua emännöi Sara, ja Kuopuksen säännöt ja muiden bloggaajien ehdokkaat ovat luettavissa hänen blogissaan. Voittajaa jännitämme muutaman päivän, sillä se julkaistaan maanantaina 3.12. klo 20.00.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!