tiistai 23. heinäkuuta 2013

Bloggarin kesäloma..


..on nyt ohi! Se näyttää venähtäneen aiottua pidemmäksi, mutta teki kyllä hyvää. 

Loman aikana minä muun muassa

- luin (yllätys, yllätys!)
- matkailin ulkomailla ja kotimaassa
- söin mansikoita, herneitä ja jäätelöä
- tyrehdytin verenvuotoja
- kannoin kassikaupalla roinaa kirppikselle (myös kirjoja)
- siivosin kirjahyllyn (ehkä joku päivä voisin esitellä sen)
- repsahdin Suomalaisen loppualessa
- tapasin ystäviä
- maalasin sängyn.

Varsinainen kesälomanihan vielä jatkuu muutaman viikon, mutta pienten lasten äitinä minulla oikeasti on lomaa tasan silloin, kun mies on lomalla.

Girl Readin A Book On A Beach  by Michal Marcol / http://www.freedigitalphotos.net

Ulkomaanmatkan aikana luin neljä kirjaa: Alexander McCall Smithin Oivallisen aviomiehen (Otava/Seven 2010), Elizabeth Adlerin Kesän Toscanassa (Gummerus/Loisto 2004), Alice Hoffmanin Punaisen puutarhan (Gummerus 2012) ja Maeve Binchyn Illallistarinoita (WSOY/Loisto 2009). Viihdyin melko hyvin kaikkien kirjojen parissa. Valitsin matkalukemiseksi ihan tarkoituksella hieman kevyempää ja viihdyttävämpää luettavaa. Kaikki kirjat sopivat hyvin näihin kriteereihin. Hoffmanin Punainen puutarha tarjosi  mielenkiintoisimmat hetket, mutta kaikki kirjat olivat viihdyttäviä ja sopivat hyvin lomalukemiseksi.

En nyt aio näistä kirjoittaa sen enempää vaan linkkaan muiden teksteihin:

* Rva Kepponen on kirjoittanut Oivallisesta aviomiehestä
* Humisevalla harjulla -blogista löytyy muutama sana Kesästä Toscanassa
* Punaisesta puutarhasta on kirjoitettu monessa blogissa (googlaa!), kuten Sinisen linnan kirjastossa
* Illallistarinoita summaillaan lyhyesti Kirjahylly-blogissa.

Olen ehtinyt lukea myös kaksi kotimaista nuorten fantasiauutuutta ja yhden blogisuosikin, mutta näistä lisää hieman myöhemmin.

Huomenna kirjablogit tempaisevat taas yhteislukumaratonin merkeissä. Käy kurkkaamassa osallistujat täältä. Ensimmäinen kesämaratonhan pidettiin 10.7. ja osallistuneet blogit löytyvät tämän linkin takaa ja tulokset täältä. Harmillisesti en tällä kertaa päässyt mukaan kumpaankaan, vaikka kovin olisin halunnut. Aion kyllä tässä lähitulevaisuudessa pitää oman maratonini, kuten viime kesänäkin. Kirjatkin olen jo katsonut valmiiksi. Tuolla ne hyllyn reunalla nököttävät ja odottavat.

4 kommenttia:

  1. Oi, Punainen puutarha on yksi viime vuosien yllätyssuosikeistani! Minäkin haluaisin lukea muutaman fantasiauutuuden nuortenhyllystä, voi kun olisi enemmän aikaa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pidin Punaisesta puutarhasta yllättävän paljon. Minulla taas on aikaa ja intoa lukea, mutta blogata en näytä ehtivän. (Enkä näemmä kommentteihinkaan vastata ajallaan..) Mutta Kapinallinen ja Piraijakuiskaaja on luettu. Pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja ryhtyä kirjoittamaan, ettei blogattavien pino ihan kamalasti kasva. :)

      Poista
  2. Tervetuloa takaisin! Kivan kuuloisia kirjoja, McCall Smith takuuvarmaa lomaluettavaa! Mma Ramotswe <3 !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Elina! McCall Smithin kirjat kuuluvat useimmiten minun reissulukemistooni. Mma Ramotswet ovat ihanan leppeitä ja hyväntuulisia - juuri oikeanlaista lomaluettavaa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!