sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Hyllyntäytettä


Kirjahyllyni on taas saanut lisätäytettä, vaikka paljon on vielä aiemmistakin hankinnoista lukematta. No, kirjoja pitää olla. Mitäpä sitä sen enempää puolustelemaan.

Alennusmyynneistä (sekä verkosta että kaupasta) tein vain viisaita hankintoja. Täydensin hieman klassikkohyllyäni Waltarilla, Vartiolla ja Södergranilla. Lisäksi ostin kirjoja, jotka ovat tbr-listallani.


Petterson: Kirottu ajan katoava virta
Oz: Tarina rakkaudesta ja pimeydestä
Rajaniemi: Kvanttivaras
Turtschaninoff: Arra
Xiaolu Guo: Pieni punainen sanakirja rakastavaisille
Dominguez: Paperitalo
Waltari: Suuri illusioni
Vartio: Se on sitten kevät
Södergran: Runoja

Ja sainpa taas muutaman uutuuskirjan matkaan, kun käväisin kyläilemässä:


Kirjablogeissa on ollut viime aikoina paljon puhetta kirjojen ostamisesta esimerkiksi siitä näkökulmasta, ovatko kirjat kertakäyttötuotteita. Hymistelen täällä samantyyppisiä vastauksia kuin muutkin. Kirjat ovat kauniita esineitä, jotka kertovat kodissa asuvista ihmisistä, heidän arvoistaan ja maailmankuvastaan (minä ainakin katsastan aina ensimmäisenä kirjahyllyn, kun menen johonkin uuteen kyläpaikkaan). Meillä kirjat siis ovat esillä, vaikkei niitä ikinä toista kertaa luettaisikaan. Toisaalta hankin jonkin verran kirjoja myös käytettynä ja annan niitä eteenpäin, joten ihan kertakäyttökamaa (kaikki) hankkimani opukset eivät ole.

4 kommenttia:

 1. Hih, oot ostanut kaksi samaa kirjaa alesta kuin minä (Petterson ja Vartio), Oz minulta jo löytyy hyllystä ja Illusionin sekä Paperitalon olen lukenut. Kiva saada täältä kirjablogistataniasta vertaistukea kirjarohmuiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin, että meidän alelöydöissä oli samoja. :) (En vaan muistanut sitä kiireessä kommentoida.) Eikö olekin kiva, että on muitakin toivottomia kirjahamstereita? En mä muualla uskaltaisikaan kertoa, kuinka monta uutta kirjaa hyllyyn taas tuli. :D

   Poista
 2. Oi, Pieni punainen jne. on ihana! Se on päässyt minunkin hyllyyni santsaamista odottamaan.
  Olen pitänyt molemmista lukemistani Ozeista, "rakkautta ja pimeyttä" en vielä mutta tahtoisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole tuota Pientä punaista vielä lukenut, mutta olen kuullut sitä kehuttavan. Ajattelin, että siitä voisi löytyä materiaalia myös tunneille - ehkä. Ozilta en ole koskaan lukenut mitään, mutta kuuluu ehdottomasti tbr-kirjailijoihin ja nyt oli tuo kirja niin halvalla ja vielä Keltaista kirjastoa. Kiva kuulla, että olet Ozista pitänyt. Voisin kuvitella, että minäkin saattaisin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!