sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kesän lukusuunnitelmat ja uusia kirjoja


Kesäloma ehti jo näemmä alkaa ennen kuin sain lukusuunnitelmani kuntoon. Tai suunnitelmathan ovat olleet kunnossa, mutta en ole niistä vielä täällä ehtinyt kuulutella. Pääosin kesäkirjani ovat niitä, joita olen loppukeväästä kantanut kirjastosta mutten ole ehtinyt vielä lukea. Toivottavasti vihdoin olisi aikaa. En tosin edes oleta, että ihan kaikkea ehdin kesän aikana lukea. Jos edes jotakin.

Kirjastopinoni näyttää tältä (ylhäältä alas) ja samalla vilahtaa myös yksi kesäisistä lukupaikoistani:



Miina Supinen: Apatosauruksen maa  
(En ole lukenut mitään Supiselta, mutta monien kehuttua kiinnostaa kovasti.)
Margaret Atwood: Penelopeia  
(Atwoodia minun on pitänyt lukea jo vaikka kuinka kauan. Tämän nappasin kirjastosta, koska pidän uudelleentulkinnoista. Olen lukenut Homeroksen Odysseian, jonka naisnäkökulmainen interteksti tämä on.)
Margaret Atwood: Orjattaresi  
(Atwood ja spefi - tarvitseeko tätä sen enempää perustella?)
Nuruddin Farah: Perhesalaisuuksia  
(Kirjastossa olivat taas laittaneet kivasti erilaisia kirjoja esille. Tällä kertaa maagista realismia. Otin mukaani, koska tämä sopii hyvin Afrikan tähti -haasteeseen.)
Mihail Šiškin: Sinun kirjeesi  
(Tällä taasen jatkan Venäjää valloittaen.)
Susan Fletcher: Irlantilainen tyttö  
(Nyt on myönnettävä, että Fletcheristä en tietäisi ilman blogeja. Niin monet ovat hänen kirjoistaan pitäneet, että onhan minunkin pakko kokeilla.)
Susan Fletcher: Meriharakat
Guy Delisle: Merkintöjä Jerusalemista  
(Olen lukenut aiemmat, joten totta kai luen tämänkin.)
 

Aloin muutama päivä sitten lukea ensimmäistä Irvingiäni, Oman elämänsä sankaria. Senkin olen lainannut kirjastosta blogisuositusten vuoksi. Eihän tämän bloggauksen luettuaan voi olla Irvingiin tarttumatta?

Aion vakaasta (vastakkaisesta) aikomuksestani huolimatta uusia lukumaratonin. (En nimittäin viime kesänä siitä varsinaisesti nauttinut.) Nyt haluan kuitenkin kokeilla uudestaan, sillä tarvitsen kipeästi omaa aikaa ja mikä olisikaan parempi tapa sitä viettää kuin lukemiseen uppoutuminen. Olen jo hieman hahmotellut kirjoja tätäkin tarkoitusta varten, mutta niistä lisää sitten myöhemmin.

**

En ole pitkään aikaan esitellyt hyllyyni ilmestyneitä uusia kirjoja, joten tässäpä niitä. Ensimmäisen pinon kirjat olen saanut tai vaihtanut:



Khaled Hosseini: Ja vuoret kaikuivat
Yiyun Li: Kulkurit
Linn Ullmann: Aarteemme kallis
Lauta Save: Paljain jaloin

 
Toisen pinon kirjat ostin tällä viikolla kirppikseltä:




Pirjo Hassinen: Rouva (pokkari 1€)
Maeve Binchy: Illallistarinoita (pokkari 1€)
Ransom Riggs: Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille (2€)
Gösta Knutsson: Pekka Töpöhäntä (2,50€)


Lisäksi oli ihan pakko tilata pari kesäkirjaa. Luen joka kesä yhden McCall Smithin Mma Ramotswe -kirjan. Tänä kesänä Oivallisen aviomiehen. Ja tokihan uusin Sookie Stackhouse, Dead ever after, on luettava!

20 kommenttia:

  1. Atwoodin Orjattaresi saa lämpimät suosittelut minulta. Minä ainakin vaikutuin ja suuresti. Toivottavasti sinäkin pidät, jos ehdit kirjan lukea. :)

    Dead ever after kuuluu minunkin kesälukemisiini, sillä täytyyhän sitä selvittää, miten Sookien lopulta käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orjattaresi kuuluu kyllä niihin, jotka aion ehdottomasti ehtiä lukemaan. :) Olen jo vähän ajatellut, että lukisin sen seuraavaksi. Nyt nimittäin tuntuu siltä, että spefi jaksaisi kiinnostaa eniten. Ja Sookien luen myös ehdottomasti, samasta syystä kuin sinä! (Eric vai Sam vai?)

      Poista
  2. Ihania kesäsuunnitelmia! Itse en ole vielä ehtinyt yhtään miettiä, mitä kaikkea lukisin, vaikka onhan noita "nämä luen seuraavaksi"-kirjapinoja siellä täällä ympäri kämppää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marissa :) Tässä on osa suunnitelmista.. Oma hyllykin nimittäin pursuaa kirjoja, joita en ole lukenut. Kun vaan aikaa olisi! No, yritän lukea sen, minkä lastenhoidolta ehdin. Onneksi on koko kesä vielä edessä!

      Poista
  3. Ihania kuvia ja lukusuunnitelmia! Irlantilainen tyttö on ihana, Penelopeija, Meriharakat ja Oman elämänsä sankarit odottaa minullakin hyllyssä.

    En muuten ole juurikaan ehtinyt itse lyhentää kesäkirjapinoani, no yksi kirja sentään on loppusuoralla. Mutta eipä se haittaa, kun on saanut nauttia auringosta, uimisesta ja päiväretkistä kivoihin kesäkohteisiin :). Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maria! Aurinkoinen sää tosiaan vähän verottaa lukuaikaa, vaikka kaikkein ihaninta olisikin maata viltin päällä laiturin nokassa tai puun alla varjossa ja lukea. Jonkun pitää vaan hoitaa nuo lapsukaiset ja keksiä heille kivaa kesätekemistä. No, kivaa se on sekin. :)

      Poista
  4. Ihana postaus ja upeita kirjoja sulla tulossa! Odotan innolla, mitä pidät Meriharakoista, Hosseinista ja Atwoodista. Jälkimmäinen on ollut pitkään lukulistallani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin odotan erityisen innolla juuri noita mainitsemiasi :)

      Poista
  5. Ehtisinköhän mäkin maratoonaamaan viimein tänä kesänä... Aion myös postailla kesälukusuunnitemista jossain vaiheessa, loma kyllä alkaa vasta lähellä elokuuta. Ja täytyy kyllä järjestää pihalle joku mukava lukupaikka, tällä hetkellä kun meillä on siellä vähän heikosti mitään istumapaikkoja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritä ehtiä, Satu! Kyllä se on kokeilemisen arvoinen juttu. Mä tosin olin päättänyt, etten enää siihen ryhdy, mutta nyt on kuitenkin sellainen olo, että voisihan se taas olla ihan kivaa :) Päättämätöntä.

      Poista
  6. Ihanaa, että valitsit juuri Oman elämänsä sankarin. Se on mielestäni Irvingin paras kirja.

    Fletcherin kirjoista Meriharakat on itselleni mieluisin. Toivottavasti sinäkin pidät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolivälissä olen Oman elämänsä sankarissa menossa. Enköhän loppuun asti lue ;) Kiitos, että vinkkasit taannoin, ettei karhukirja ole se, josta kannattaa aloittaa.

      Tosiaan toivon, että Fletcherin kirjoista pidän. OLen niistä niin paljon kehuja lukenut/kuullut.

      Poista
  7. Ihania kirjapinoja! Minullakin kesään kuuluu Fletcherin Noidan rippi & Meriharakat ainakin. Tummanhopeinen meri oli rakkautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos pidän noista lainaamistani Fletchereistä, niin ihan varmasti luen hänen muutkin kirjansa. Etenkin tuo Tummanhopeinen meri kiinnostaa.

      Poista
  8. Ihanat pinot! Tunnistin tuon kaipuusi omaan aikaan - että olet valmis vaikka lukumaratoniin! :)

    Oman elämänsä sankarin luin syksyllä (huippu) ja nyt luen Minä olen monta -teosta. Aijai! Irving on suosikkikirjailijoitani. Orjattaresi on myös hyvä. Ja minullakin on tapana lukea ainakin yksi Mma Ramotswe vuodessa - annos hyvää mieltä sopii erityisesti kesähelteisiin.

    Fletcheristä totean samat sanat kuin sinäkin. Eläköön kirjablogit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Tuntuu, että omaan aikaan pitää olla jokin hyvä syy, jotta sitä voisi viettää hyvällä omallatunnolla. Lukumaraton sopii juuri siihen tarpeeseen. Tosin siitä voidaan sitten keskustella, onko se hyvä syy :)

      Irving tuntuu olevan aika monen suosikkikirjailijoita - enkä kyllä ihmettele.

      Poista
  9. Kivoja lukusuunnitelmia sinulla! Illallistarinoita on yksi suosikeistani Binchyltä. Ja Peregrinen koti... oli myös ihan viihdyttävä. Fletcheriä olen itsekin suunnitellut lukevani kesällä. Olen myös pyöritellyt ideaa lukea esim. heinäkuussa kirjoja, jotka ovat suosikkikirjailijoiltani. Silloin listalla olisi Irvingiä, Atwoodia, McEwania, Ishiguroa ja Montgomeryä. Saas nähdä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole Binchyä lukenut koskaan aikaisemmin, mutta kirja vaikutti sopivalta lomalukemiselta. Suosikkikirjailijakuukausi kuulostaa hyvältä! Atwoodia ja Ishiguroa en ole listaltasi lukenut, mutta molempia kyllä aion. Atwoodia nyt toki melko piankin.

      Poista
  10. Lukumaratonista minäkin haaveilen tälle kesälle :)

    Ihanaa, että Riggsin kirja sai uuden kodin ja vielä noin halvalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääset maratoonailemaan :)

      Kommentistasi voi päätellä, että Riggsin kirja on hyvä. Jee, niin toivoinkin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!