sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Bloggaajan kevätuupumus ja Jos olisin -haaste


Kevät ja sen mukanaan tuomat kiireet ovat uuvuttaneet tämän bloggaajan. En ensinnäkään ole viime tai tässä kuussa lukenut juuri mitään. Yleensä luen yhtä kirjaa kerrallaan mutta nyt en osaa päättää, mitä lukisin. Aloitan yhden kirjan enkä pääse kuin hieman eteenpäin, kun haluankin lukea jotakin täysin toisenlaista. En myöskään saa aikaiseksi kirjoittaa blogia. Muiden juttuja käyn kyllä lukemassa, mutta kommentoinninkin kanssa on vähän niin ja näin. Pahoitteluni.

Mutta jospa tämä tästä. Minulla on hirmuisesti kaikenlaisia lukusuunnitelmia muun muassa eri haasteita varten. Jännä nähdä, miten niiden kanssa käy. 

Olen saanut muutamia haasteita ja tunnustuksia ihanilta kanssabloggaajiltani. Jospa aloitan "rästipinon" purkamisen niistä. Mari A muisti minua jokin aika sitten Jos olisin -haasteella. Tässäpä vihdoin omat lauseeni ja jatkot niihin. Osa lauseiden aluista on samoja kuin Mari A:lla, osa omiani.


Jos olisin elementti, olisin vesi; tavallisesti tyyni, mutta toisinaan myrskyävä.

"Water Splash" by Paul Brentnall / freedigitalphotos.net

Jos olisin ammatti, olisin opettaja. Miten se vanha sanonta menikään? Joka osaa, tekee. Joka ei osaa, opettaa. ;) (Sanonta on muuten peräisin G. B. Shaw'n vuonna 1903 julkaistusta aforismikirjasta Maxims for Revelutionists.)

Jos olisin väri, olisin vihreä; maan voimaa, kevättä ja kesää merkitsevä.

Kuva: "Grass Green" by Salvatore Vuono / freedigitalphotos.net

Jos olisin musiikki, toivoisin olevani jokin letkeä lattaribiisi, mutta olisin varmaankin melankolinen kotimainen iskelmä, kuten tämä.

Jos olisin tuoksu, olisin vastaleikatun nurmikon tai keväisen sireeninkukan tuoksu, sillä niitä rakastan.

Tekijä: Andrzej Otrębski [CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], lähde: Wikimedia Commons

Jos olisin paikka, toivoisin olevani valkoinen hiekkaranta kaukaisella paratiisisaarella, mutta lienen kuitenkin tuttu ja turvallinen, hieman kaislikkoinen mökkiranta pienen järven rannalla.

Kuva: "Lake" by prozac1 / freedigitalphotos.net

Jos olisin urheilulaji, haluaisin olla jokin joukkuelaji, jalkapallo tai salibandy. Taitaisin kuitenkin ennemmin olla jokin yksilölaji, kuten 50 kilometrin perinteinen hiihto.

Jos olisin viikonpäivä, haluaisin olla toivoa täynnä oleva torstai, mutta olisin kuitenkin laiskottelun viikonlopun aloittava perjantai.

Jos olisin huonekalu, olisin lekotteluun kutsuva nojatuoli tai terassilla lukijaa huhuileva, pehmusteella vuorattu kansituoli. Haaste pitäisi laittaa myös eteenpäin. Tällä kertaa onnelliset haasteen vastaanottajat ovat Villasukka kirjahyllyssä ja M, koskapa ette tähän soppaan ole vielä tainneet lusikkaanne työntää.

10 kommenttia:

 1. Jaksamista kevätväsymykseen! Minulla sitä ei ole ollut lukemisen kanssa, mutta muussa elämässä senkin edestä. Olen myös napannut jonkin flunssakierteen, joka ei tunnu irrottavan otettaan sitten millään. Tunnollisena ihmisenä olen tietenkin ollut petikunnossa nimenomaan pääsiäisen ja tämän viikonlopun – kukapa sitä nyt töistä voisi olla poissa...

  Toivottavasti lukuinto löytyy pian! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Suketus! Paranemisia sinulle. Kunnollinen tunnollinen opettajahan tunnetusti sairastaa lomalla:( Kierteestä toki saattaisi päästä pois, jos malttaisi muutaman päivän kotona lepäillä.. ;)

   Poista
 2. Samaa väsymystä ja blogisaamattomuutta liikkeellä täälläkin. Eiköhän se tästä, kun tulee oikea kevät :). Minäkin olen lueskellut useaa eri kirjaa sieltä täältä niinä lyhyinä hetkinä, kun ylipäätään ehdin lukea; sillä tyylillä ei vain tahdo tulla valmista mistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa saada vertaistukea tähänkin asiaan :) Vaikka itse asiahan on oikeasti aika kurja. Lukutoukan kun pitäisi saada lukea ja pystyä lukemaan aina - periaatteessa. Mutta tosiaan, ehkä tämä piiiitkä talvi väsyttää ja kaikki muuttuu taas helpommaksi ja paremmaksi, kun kevät koittaa.

   Poista
 3. Tsempit lukuväsymyksen selätykseen! Minullakin on selvästi jonkinlainen keväinen lukuväsy. Luen kirjaa yhdeltä lempikirjailijaltani ja ei maistu sitten millään (eikä oikein mikään muukaan kirja oikein innosta). Onkin mielenkiintoista pohtia, onko kirja siis minun makuuni huono vai luenko sitä vain väärään vuodenaikaan.. Kun saan kirjan sitkuteltua loppuun voi kirjapostauksen kirjoittamisesta tulla aika kinkkinen tehtävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempityksestä ja vertaistuesta! Tuntuu olevan aika monella jonkinlainen luku- tai blogiväsymys, mikä sinänsä on kyllä aika kurjaa. Aika paha tosiaan tuo tilanne, kun ei tiedä, mistä kirjan huonous johtuu. Hmm.

   Poista
 4. Pientä kevätväsymystä tuntuu olevan liikkeellä! Tsemppiä! Onneksi väsymys ei minulla ole kuitenkaan iskenyt lukemiseen ;)

  Kiitos haasteesta :) Olen vastannut tähän kirjannimillä, mutta eihän sitä tiedä jos vaikka innostun uusintakierrokselle. Tällä hetkellä haasteisiin vastaaminen vain on pahasti rästissä :( Jos haluat käydä kurkkaamassa aiemmat vastaukseni niin ne löytyvät täältä: http://villasukkakirjahyllyssa.blogspot.fi/2012/07/kirjallinen-blogitapaaminen-oulussa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempityksestä! Minäkin olen vastannut tähän muuten viime kesänä kirjannimillä. Ilmankos vaikutti niin tutulta haasteelta :) Vastaa, jos jossain vaiheessa ehdit/jaksat. Ei paineita!

   Poista
 5. Kuulostaa NIIN tutulta, tää aika on vuodesta sellaista, että voisin vain nukkua ja nukkua... Aurinkokin paistaa juuri sellaisesta kulmasta, että koti näyttää sikolätiltä ja penskat kantavat mukanaan mahdottomat määrät hiekkaa, arg! Inhoan kevättä mutta kesä on ihan jees :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en edes inhoa kevättä. Paitsi sitä, että aurinko paistaessaan näyttää kuinka likaiset ikkunat on.. Mutta tää väsymys on kyllä aika kuluttavaa ja kurjaa, vaikka kevät periaatteessa onkin ihan kiva juttu. Ainakin ollaan koko ajan lähempänä kesää.

   Poista

Kiitos kommentistasi!