keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Lukuviikko: Haastattelussa 9-vuotias lukija


Tällä viikolla vietetään Lukuviikkoa, jonka ideana on innostaa lapsia ja nuoria lukemaan. Tällä kertaa viikon teemana on Minä lukijana. Lukuviikon kunniaksi esittelen perheeni pienten lukijoiden mietteitä lukemisesta ja kirjoista. Kysymyksiin vastasi tokaluokkalainen tyttäreni.
Miksi sinä luet?
Koska se on kivaa.

Millaisia kirjoja luet mieluiten?
Sellaisia, joissa tapahtuu kaikenlaista jännää. Teksti ei saa olla tylsää. Tykkään myös sellaisista kirjoista, joista oppii jotakin. Esimerkiksi Sinttu-kirjoista oppii hevosista ja hevosen hoidosta. 

Mikä on lempikirjasi?
Niitä on monta! Parhaita ovat esim. Rowlingin Harry Potterit, Kolun Me Rosvolat, Janssonin Emil Wern -kirjat. Widmarkin Lasse-Maijan etsivätoimistot, Veirron Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka -kirjat ja Kallioniemen Reuhurinne-kirjat.

Minkä kirjan luit viimeksi?
Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka ja keltainen polkupyörä, jossa Henkan mummin pyörä varastetaan. Henkka ryhtyy tietenkin selvittelemään, missä se on. 

Mitä kirjaa luet parhaillaan?
Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka rakastuu ja äiti lukee minulle iltaisin Harry Pottereista Azkabanin vankia.


3-vuotias pikkuvelikin pitää siitä, että hänelle luetaan. Tällä hetkellä suosikkeja ovat McKeen Elmeri-, Bourgeoisin ja Clarkin Franklin- sekä Hillin Puppe-kirjat. Ehdottomia suosikkeja ovat kuitenkin Tatu ja Patu -kirjat.

Muiden blogien Lukuviikko-teksteihin pääsee käsiksi esimerkiksi Reader, why did I marry him? -blogin kautta.

9 kommenttia:

 1. Tässä tulikin mukavasti kirjavinkkejä nuorille lukijoille. Sinttu-kirjoja on meilläkin luettu hartaasti. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä! Henkka ja Kivimutka -kirjoja pitänee ehdotella omille 9-vuotiaille. Noita Emil Wernejäkin jo katselin sillä silmällä viimeksi tänään kirjastoreissulla, mutta toin sitten SOS-kirjoja tarjolle. Lasse-Maijoja on luettu meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Henkka ja Kivimutka on meillä ihan uusi tuttavuus. Tyttö sai niitä synttärilahjaksi. Minä bongasin sinun postauksestasi Replica-kirjat. Olen ajatellut, että ne olisivat vanhemmille. Pitää tutustua!

   Poista
 3. Kiitos hyvistä lukuvinkeistä. Henkka ja Kivimutka -sarjaa en ole lukenut, mutta nyt täytyy ehdottomasti tutustua. Oletko sinä lukenut Johanna Hulkon Geoetsivät kirjoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Hulkon kirjoihin on pitänyt tutustua, mutten ole niitä muistanut käsiini etsiä. Pitää ehdottaa tytölle, josko häntä ne kiinnostaisivat. Kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Kiitos kivasta haastattelusta :) Tätä oli erityisen kiva lukea koska meidän vanhempi villasukkalapsi on myös tokaluokkalainen. Meillä tytön suosikkeja on tällä hetkellä mm. Viisikot ja Pikku vampyyrit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä :) Pikku vampyyrit! Niitä en muistanutkaan. Pitää ehdottaa niitäkin tytölle. Kiitos vinkistä, Villis!

   Poista
 5. Teen opintojeni ohella luokanopettajan sijaisuuksia läheisellä ala-asteella, ja oli aikoinaan yllätys, kun erään tokaluokkalaisille pidetyn äikäntunnin jälkeen vetäisin esille luokan lukukirjana olleen Risto Räppääjän. Samalla hetkellä koko luokka siirtyi eteeni lattialle kuuntelemaan, kun luin ääneen Riston ja Nellin edesottamuksia ja olin hiemn yllättynyt siitä, miten kova juttu tuo ääneen lukeminen oli lapsille - ne rauhoittuivat ja selkeästi nauttivat tosi paljon, että niille luettiin! Tuo kyseinen luokka taisi tosin olla aika lukevaista sorttia, sillä tosi monella varsinkin tytöllä oli pulpettikirjanaan Harry Potterin eka tai jo toka osa. Toivotaan että into säilyy!
  Oli myös mielenkiintoista, että tyttösi intoilee Tuula Kallioniemen Reuhurinne-kirjoista, sillä itsekin luin niitä ala-asteikäisenä yli 15 vuotta sitten. Kallioniemen hahmot ovat hauskoja ja oivaltavia, ja Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kuvitukset ovat puolestaan tosi eläväisiä, rikkaita ja persoonallisia. -Petter

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!